Ifølge CBS News var angrepet rettet mot antatte al-Qaida-ledere i Ras Kamboni-området, helt sør i Somalia.

Blant målene for angrepet var blant andre terrornettverkets øverste leder i Øst-Afrika og en mann som er ettersøkt for bombingen av de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar-es-Salam i 1998.

Stor ildkraft

Angrepet ble gjennomført med et AC-130 fly fra de amerikanske spesialstyrkene som til daglig er stasjonert ved en amerikansk militærbase i Djibouti.

Denne flytypen har en ildkraft på tusenvis av skudd i sekundet og kilder opplyser til CBS News at det lå mange drepte tilbake på bakken etter angrepet.

USA støttet Etiopias invasjon av Somalia og skal ha bidratt med våpen og rådgivere i offensiven mot islamistene som hadde tatt makten i Mogadishu.

Tett samarbeid

Amerikanerne forsyner nå etiopiske styrker med etterretningsinformasjon om hvor islamistene og deres antatte al-Qaida-venner har tatt veien, og etiopiske jagerfly, kamphelikoptre og stridsvogner har på bakgrunn av denne informasjonen gjennomført angrep.

Førerløse amerikanske spionfly forsøker å overvåke hvor islamistene tar veien, og det amerikanske hangarskipet «Eisenhower» ligger i beredskap rett utenfor kysten av Somalia.

Mange ofre

Da islamistene ble fordrevet fra Mogadishu flyktet de først sørover til havnebyen Kismayo der det fortsatt raser harde kamper.

Etiopiske regjeringsstyrker har i to dager forsøkt å erobre det de beskriver som en viktig islamistbase, og øyenvitner forteller om mange ofre.

– Det er mange ofre på begge sider, sier Somalias forsvarsminister Barre Aden Shire til AP.

– Jeg så rundt 50 sårede etiopiske soldater bli lastet inn i et militært helikopter, forteller Farhiya Yusuf som bor i Kismayo.