Den samme mannen, David Headley, er allerede tiltalt for å ha planlagt terrorangrep mot Danmark.

Minst 170 personer, deriblant seks amerikanere, mistet livet da en gruppe væpnede menn gikk til angrep på blant annet jernbanestasjonen og flere luksushoteller i den indiske storbyen i november i fjor.

Chicagomannen Headley ble mandag tiltalt for å hjelpe til med å plukke mål for den militante pakistanske gruppen som gjennomførte Mumbai-angrepet.

49 år gamle Headley dro til Mumbai fem ganger mellom september 2006 og juli 2008. Der tok han bilder og video av noen av stedene som ble angrepet, i tillegg til havna der terroristene la til med båt.

David Headley ble tidligere i år tiltalt for å ha planlagt terrorangrep mot lokalene til avisen Jyllands-Posten i København på grunn av de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed som avisen publiserte.

Headley har blant annet vært i Danmark, der han oppsøkte de daværende lokalene til avisen på Kongens Nytorv i sentrum av København.

I Danmark opplyser Politiets Efterretingstjeneste (PET) at opplysningene om tilknytningen til Mumbai lenge har vært en del av deres etterforskning.