Legendariske Hollywood Boulevard ble tidlig søndag sperret av for trafikk, mens den røde løperen utenfor festlokalet ble støvsuget.

Spekulasjonene florerer i forkant av showet, både hva gjelder priser og ikke minst hva gjelder de rike og berømtes kjoler. Men det er ikke Hollywood som nevnes mest i forkant av utdelingen, det er Bollywood.

Indisk favoritt

Filmen «Slumdog Millionaire» er sterkt inspirert av Bollywood og regnes som den store favoritten.

Filmen har dominert prisutdelinger så langt, men én pris mangler – og det er kanskje de største av alle. Filmen er tippet til å være den heteste kandidaten til Oscar-prisen for beste film.

– Det vil være den største overraskelsen i den moderne Oscar-historien om Slumdog taper. Den har ikke snublet en eneste gang i årets prisutdelingssesong. Det ligner på det som kalles en perfekt sesong i fotball— eller baseballverdenen, sier filmkritiker Pete Hammond.

«Slumdog Millionaire» er nominert til ti priser. Filmens suksess har overrasket «alle».

Den er blottet for stjernene som vanligvis figurerer i Oscar-filmene, og i USA holdt den også på å bli sluppet rett på DVD, noe som ville ha gjort en Oscar-pris umulig.

Beste film

En annen favoritt er «The Curious Case of Benjamin Burton», med Brad Pitt i hovedrollen. Filmen kommer til utdelingen med flest nominasjoner (13).

Rivalene i kategorien beste film er «The Curious Case of Benjamin Burton», «Frost/Nixon», «Milk» og «The Reader».

Det er også ventet at avdøde Heath Ledger vil bli æret for sin rolle som Jokeren i Lynvingen-filmen «The Dark Knight».

Utdelingen går av stabelen natt til mandag norsk tid.

RYDDET OG KLART: Leilah Kelsey gjør klar en blomsterdekorasjon før nattens show i Los Angeles.
JASON REED