— Vi er glade for at Georgia ga sin støtte til avtaleutkastet, og en avtale endelig er kommet i stand, sier Russlands WTO-forhandler Maksim Medvedkov til Reuters.

Russland har jobbet i 18 år for et medlemskap i WTO, og Georgia har de siste årene vært det eneste av organisasjonens 153 medlemsland som ikke har sagt ja til å slippe russerne inn.

Sveitsiske meglere har den siste tiden bistått i forhandlingene mellom de to landene. Mandag satt Georgias president Mikhail Saakasjvili i fem timer i forhandlinger med sveitsiske meglere, under ledelse av landets president Micheline Calmy-Rey. Russland ba da om litt mer tid til å komme med sitt endelige svar på meglernes forslag.

Georgia og Russland utkjempet i august 2008 en kortvarig krig, der russerne ga militær støtte til separatistregjeringene i de georgiske utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia i Kaukasus.

15. desember skal WTO-landenes handelsministre samles til konferanse i Genève, og der kan den endelige beslutningen om å slippe russerne inn bli tatt.