Bergingsarbeidet går sakte fordi det er farlig å jobbe i Gotthard-tunnelen. 110 mann er i gang med å sikre tunneltaket, som mer eller mindre har falt ned på en 230 meter lang strekning.

Vi sto rett foran det ene kjøretøyet som utløste ulykken. Vi kunne så vidt se at det hadde vært en lastebil. Bare deler av skiltet og den forvridde kassen er tilbake. Betongtaket og ventilasjonsanlegget i tunnelen er falt ned på grunn av den intense varmen. Veggene er svarte av sot.

Brannen slukket

Elleve døde er hentet ut fra tunnelen så langt. En av dem er sjåføren i lastebilen som kom fra sør. Den andre lastebilsjåføren ligger på sykehus i Airolo.

— Brannen er nå slukket. Men på grunn av de vanskelige arbeidsforholdene har vi ennå ikke oversikt over hvor mange biler og omkomne som er der inne. Vi frykter at så mange som 100 biler kan være i tunnelen, sier Karl Egli, pressetalsmann for det lokale politiet, til bt.no.

124 savnet

Foreløpig er det meldt om 124 savnede.

Men politiet tror det er flere som kan være registrert flere ganger, slik at det reelle tallet muligens er lavere.

DYSTERT: Det er så vidt mulig å se at det har vært en lastebil. Bare deler av skiltet og den forvridde kassen er tilbake.
FOTO: SCANPIX