Amerikanske medier melder at ingen omkom i flystyrten.

Er du i New York? Kontakt bt.no her

– Jeg er temmelig sikker på at alle kom seg ut, sier en av passasjerene, Alberto Panero. – Det er helt utrolig at alle er i live.

Flere av passasjerene skal imidlertid ha fått skader. Ifølge CNN blir fire behandlet for hypotermi, eller kraftig nedkjøling, og enkelte har fått mindre kuttskader.

– Folk blødde over alt. Vi traff vannet temmelig hardt, sier en annen passasjer, Jeff Kolodjay.

En tredje passasjer, Karin Hill, opplevde krasjlandingen annerledes. Hun sier til The New York Times at landingen var så perfekt utført at hun trodde de hadde landet trygt på flyplassen, helt til hun så vannet strømme inn i kabinen.

Ødelagte motorer

Det var 150 passasjerer og et mannskap på fem om bord på flyet, ifølge The New York Times. Flyet skal ha havnet i vannet etter et mislykket forsøk på å ta av fra flyplassen La Guardia.

To av motorene skal ha vært ødelagte, sier en offisiell talsmann til Sky News.

Årsaken til flystyrten skal ha vært at en stor flokk gjess fløy inn i det, og noen ble sugd inn i en eller begge motorene. Alle passasjerene er nå fraktet inn til land. De skal ifølge vitner være i god form.

FBI skal ikke ha fått noen informasjon om at flyulykken skyldes en terroraksjon.

Passasjerene trakk ut på vingene etter styrten. Fulmer Duckworth som så ulykken fra kontorvinduet sitt anslår at 70-80 mennesker stod der ute i påvente av hjelp.

— Alle så ganske rolige ut. Alle sto skulder ved skulder ved siden av hverandre på vingene, forteller han til The New York Times.

Melding fra kapteinen

Ifølge passasjerer om bord skal kapteinen i flyet ha bedt dem om å forberede seg på sammenstøt. Ifølge vitner CNN har snakket med skal det ha blitt svært stille ombord etter beskjeden.

— Mange begynte å be. De forberedte seg. De visste det ikke var mye tid, for vi var så nær bakken. Folk var veldig stille, og ikke sikre på hva som ville skje, sier mannen.

Det var ingen panikk etter landingen, forteller denne passasjeren.

— Vi så elven. Folk var veldig rolige. Det var ikke noe særlig panikk. Vi gikk mot utgangene, og folk forsøkte å komme over i flåtene. Vi kom alle ut, og så etter båter, forteller han.

I ferd med å synke

Vitnet Barbara Sambriski forteller at hun undret seg over hvorfor flyet fløy så lavt.

— Plutselig traff det vannet, sier hun til Sky News.

Ifølge vitner CNN har snakket med skal det ikke ha vært noen voldsom styrt. «Det gikk ikke spesielt fort. Flyet fikk en langsom kontakt med vannet», sier Ben VonKlemperer.

TV-bilder tatt like etter sammenstøtet viser at flyet ligger i vannflaten i Hudson-elven. Fremre del av flyet ligger over vannflaten, mens den bakerste delen er under vannet. Vel en time senere var flyet i ferd med å synke.

Fortøyd

Det kom raskt flere båter til. De festet tau til flyet, og har nå slept det til grunnere vann. Flyet ligger nå fortøyd ved land.

Flyet av typen Airbus A320 tilhører US Airways. Det var ifølge CNN på vei fra La Guardia til Charlotte i North Carolina.

Ifølge CNN var det 6 grader celsius i vannet. I så kaldt vann kan ikke mennesker overleve mer enn noen få minutter.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Visit msnbc.com for Breaking News, World News, and News about the Economy

Rask reaksjon

Redningsmannskaper reagerte svært raskt, og rett etter landing var flere båter på plass rundt havaristen. Den amerikanske kystvakten slapp redningsvester ned til passasjerer i vannet, mens andre fartøy tok om bord flypassasjerer som hadde kommet seg ut på vingene. Allerede fem til syv minutter etter at alarmen gikk, hadde New York-politiet helikopterbårne dykkere i vannet, ifølge CNN.

Flyets kaptein, Chesley B. Sullenberger, får mye skryt for måten han håndterte situasjonen på. Han beholdt roen, og utførte en vanskelig manøver perfekt. Guvernør i New York David A. Paterson sa til The New York Times at det nærmest hadde vært et mirakel på 34. gate.

Borgermester Michael Bloomberg roser Sullenberger for at han etter landing gikk gjennom flyet to ganger for å forsikre seg om at det ikke var passasjerer igjen i kabinen. Han var selv sistemann ut av flyet.

Sullenberger har ifølge CNN vært pilot for US Airways siden 1980, og arbeidet før det som jagerflypilot for det amerikanske luftforsvaret. Han har også lang erfaring som instruktør og gransker av flyulykker.

OVERLEVDE: Alle kom fra det med livet i behold, men noen av de 150 passasjerene er skadet. Fire behandles for kraftig nedkjøling og andre har kuttskader etter sammenstøtet med elven.
CHIP EAST
FUGLE-KOLLISJON: Et fly fra US Airways har styrtet i Hudson River i New York, angivelig etter å ha kollidert med en flokk fugler.
GARY HERSHORN
SLEPES TIL LAND: Flyet ligger i elven ikke langt fra flyplassen La Guardia.
BRENDAN MCDERMID
CHIP EAST
MIKE SEGAR
ERIC THAYER
ERIC THAYER
BRENDAN MCDERMID