I alt ti ungdommer mellom 15 og 19 år var pågrepet etter det grufulle drapet på den elleve år gamle gutten. Fire av ungdommene ble løslatt mot kausjon i helgen, mens to andre ble løslatt mot kausjon mandag. Samtidig ble siktelsen mot de fire siste frafalt.

Politiet står dermed overfor et stor tilbakeslag i etterforskningen av drapet, som har rystet britene. Rhys ble skutt og drept på en parkeringsplass i bydelen Croxteth i Liverpool mens han var på vei hjem fra fotballtrening onsdag i forrige uke.

Flere vitner har forklart til politiet at de så en ungdom på sykkel avfyre skudd. En av politiets teorier er at Rhys ble et uskyldig offer for et gjenoppgjør, og at den som skjøt egentlig rettet skuddene mot en personbil som kjørte fra parkeringsplassen samtidig som elleveåringen gikk forbi. Rhys ble truffet i nakken, og døde i armene på sin mor mens de ventet på ambulansen.

Søndag ble det holdt flere minnegudstjenester for ham i kirkene i Liverpool. Politiet opplyser mandag at de har avhørt et nytt vitne som kan ha sett personen som avfyrte skuddene.

DREPT: Rhys Jones (11)
PHIL NOBLE