Alle er nå gjenforent med sine familier. SOS-barnebyer har tatt seg av barna siden dramaet startet for syv uker siden.

— Det viser seg at alle de 33 barna har foreldre. SOS-barnebyer er overbevist om at i de fleste tilfeller så er det beste for barnet å bli tatt vare på og beskyttet av familien, heter det i en uttalelse fra den internasjonale organisasjonen.

Laura Silsby og ni andre amerikanske misjonærer fra delstaten Idaho ble arrestert 29. januar da de forsøkte å ta med seg de 33 barna inn i Den dominikanske republikk.

Fortsatt fengslet

Misjonærene ble arrestert, mistenkt for barnesmugling. De avviste anklagene om barnesmugling, og sa at de kun ønsket å hjelpe barn som ble foreldreløse i jordskjelvkatastrofen.

Ni av misjonærene er løslatt og tilbake i USA. Silsby sitter fortsatt fengslet i hovedstaden Port-au-Prince, siktet for bortføring av barn.

Flere av barnas foreldre har forklart at de frivillig ga sine barn til baptistmisjonærene fordi de mente de ikke ville klare å ta vare på dem. Nå er alle de 33 barna likevel gjenforent med sine foreldre.

Tårer

— Det var en lykkelig begivenhet, men det ble felt noen tårer. Ganske mange av barna hadde fått nye venner her som det var vanskelig å ta farvel med, sier talskvinne for SOS-barnebyer, Line Wolf Nielsen.

— Jeg har fått gode venner her, og det har vært morsomt å spille fotball. Men jeg savner moren min, og det skal bli deilig å komme hjem, sier ni år gamle Michael.

Det minste av barna var bare noen få måneder gammel hun da ble forsøkt fraktet ut av landet, og hun har dermed tilbrakt nesten halve livet hos en «fostermor» hos SOS-barnebyer.

Vil følge opp

— Vi vil fortsette å følge opp disse barna med hjemmebesøk og forsikre oss om at de har det bra, sier Wolf Nielsen.

Organisasjonen har brukt flere uker med undersøkelser for å verifisere barnas familieforhold.

Haitis regjering og FN har ropt et varsku om faren for menneskehandel og ulovlige adopsjoner i den uoversiktlige situasjonen etter jordskjelvet, og reglene for adopsjon er strammet inn.

De amerikanske misjonærene hadde ikke godkjennelse fra myndighetene i Haiti.