De fire fikk kunngjort dommene i tur og orden i en føderal domstol i New York. Alle er medlemmer i terrornettverket al-Qaida, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepene i USA 11. september.

Khalfan Khamis Mohamed (28) fra Tanzania ble dømt til livsvarig fengsel for bombeangrepet mot USAs ambassade i Tanzania, der 11 mennesker ble drept. Han forholdt seg taus da dommen ble lest opp i en føderal domstol i New York, ifølge TV-stasjonen New York One.

Noen minutter senere ble Mohamed al-'Owali (24) fra Saudi-Arabia dømt til livsvarig fengsel for å ha deltatt i bombingen av USAs ambassade i Kenya i 1998 hvor over 200 personer ble drept.

Så fulgte dommen mot palestineren Mohamed Odeh (36) fra Jordan. Han er regnet som ekspert på bomber og ble dømt for å ha deltatt i planleggingen, men har selv ikke utført noen av bombeangrepene.

Til slutt ble også amerikaneren Wadih el-Hage (41), som har libanesiske røtter, dømt til livsvarig fengsel. Han bodde i Texas sammen med kone og sju barn da angrepene ble utført, men skal ha reist verden rundt for å samle inn penger og smuglet våpen for al-Qaida.

Juryen klarte i mai ikke å bli enige om å gi de to som sto bak bombingen i Kenya dødsstraff, fordi det ville gjort dem til martyrer.

NTB