Forhørsretten i Napoli siktet fredag Yamine Bouhrama for å være med i en av cellene i den algeriske Salafist-bevegelsen, som er knyttet til terrornettverket al-Qaida.

Terrorsiktelsen mot den andre av tre algeriere som ble pågrepet i Italia tidligere i uken, og som også hadde vært i Norge, ble frafalt i en italiensk forhørsrett fredag. Dermed er Khaled Serai kun siktet for kriminell aktivitet og for å ha mottatt og forfalsket identitetspapirer. Begge to blir sittende varetekt.

Den tredje mannen som ble pågrepet i antiterroraksjonen tirsdag, Mohamed Larbi, er siktet for det samme. Han skal ikke ha hatt noen tilknytning til Norge.

Treningsleirer

32-år gamle Yamine Bouhrama, skal ha oppholdt seg i treningsleirer i Afghanistan, Tsjetsjenia og i Georgia, ifølge italienske etterforskere.

Bouhrama kom til Norge i fjor sommer sammen med 35-årige Khaled Serai på falske identifikasjonspapirer som de hadde skaffet seg i Frankrike. De to skal ha oppholdt seg i Norge i noen måneder før de vendte tilbake til Italia.

Overvåket

Terrorpolitiet i Italia har overvåket og avlyttet de to siden 2002, og overvåkingen viser at de hadde kontakt med ytterliggående islamister i Norge, Bosnia, Frankrike og Storbritannia.

Politiet skal ha bestemt seg for å slå til og pågripe mennene etter å ha fanget opp meldinger om planer om et terrorangrep i løpet av de nærmeste ukene. Blant annet skal en av dem ha planlagt å forlate Italia den nærmeste tiden.

Politiet gikk til aksjon mot de tre ettersom de fryktet et nær forestående angrep, men fant verken våpen eller sprengstoff i aksjonene mot dem.