Sent søndag kveld hadde det allerede regnet 50 centimeter i de vestlige områdene av landet, melder BBC.

Cubansk statlig TV viste bilder av omfattende flom, og en innbygger på øya Juventud fortalte at han ikke har sett så høy vannstand på 30 år.

Meteorologene hadde på forhånd advart mot styrtregn, flom og jordskred på Cuba, Caymanøyene og den vestlige delen av Florida.

– Regnet kan føre til livstruende flommer og jordskred, opplyser USAs nasjonale orkansenter.

Ved midnatt natt til mandag ble Alberto lokalisert rundt 585 kilometer sør sørvest for Apalachicola i Florida. Uværet beveget seg i nordvestlig retning med en fart på 15 kilometer i timen. Meteorologer venter at vinden kommer til å øke noe i styrke i løpet av neste døgn.

Eksperter har spådd mellom 13 og 16 stormer i løpet av årets sesong. Fire av dem kommer til å utvikle seg til større stormer med en styrke fra tre og oppover.

Årets stormer kommer til å bli sterkere enn normalt, men de er ikke ventet å være like kraftige som i fjor da over 1.300 mennesker døde på grunn av uværet.

Den amerikanske orkansesongen starter 1. juni og varer til 30. november.

VENTER STORM: Myndighetene på Cuba har evakuert 25.000 mennesker fra områdene der årets første tropiske storm i Atlanterhavet, Alberto, kommer til å passere.
CLAUDIA DAUT