— Muslimer, hevn profeten deres, vi ønsker dypt og inderlig at den lille staten Danmark, Norge og Frankrike skal rammes hardt og bli ødelagt, sier libyeren Mohammed Hassan, som i juli rømte fra den amerikanske Bagram-basen i Afghanistan, på videoen.

— Ødelegg bygningene deres, få jorden til å riste og gjør dem om til innsjøer av blod, sa Hassan som var kledt i militære klær og en svart turban mens han holdt et automatgevær.

Hassan, som også går under navnet Sheikh Abu Yahia al-Libi, var en av fire arabiske terrormistenkte som rømte fra høysikkerhetsfengselet til amerikanerne på USAs hovedbase Bagram.

Det er ikke klart når den 35 minutter lange videoen ble tatt opp. Den er produsert av al-Sahab, som er en medieorganisasjon som står al-Qaida nær.

Videoen ble lagt ut torsdag, tre uker etter at al Qaida-lederen Osama bin Laden oppfordret til boikott av produkter fra USA og europeiske land som støttet Danmark i forbindelse med publiseringen av karikaturene av profeten Muhammed.

Trykkingen av tegningene førte til omfattende opptøyer i en rekke muslimske land i begynnelsen av året. Blant annet ble norske og danske ambassader angrepet i flere land.