Enhver tilbaketrekking av amerikanske soldater fra Irak vil være en «seier for Islam», sier Zawahri i et nytt videoopptak, sendt på TV-kanalen Al Arabiya fredag.

– Bush, du må tilstå at du er blitt beseiret i Irak og Afghanistan, og snart vil du være beseiret i Palestina, sier al-Qaida-nestlederen.

Opptaket var tekstet på engelsk og skal ifølge Al Arabiya ha blitt spilt inn i desember.

– Jeg gratulerer muslimene med Islams seier i Irak. For over et år siden sa jeg at det bare er et spørsmål om tid før amerikanerne trekker seg ut av Irak, sa Zawahri, med et gevær ved siden av seg og ikledd en hvit turban.

Bush har nektet å legge fram en tidsplan for tilbaketrekking av de amerikanske soldatene, men han åpnet denne uka for en reduksjon i styrkene i løpet av 2006.

Zawahri har også tidligere servert videobudskap fra Al-Qaida, som da han sist sommer hevdet at Al-Qaida sto bak terrorbombene i London..

Og senest på julaften roste Al-Qaidas nestleder Taliban-opprørerne i Afghanistan.

Det er antatt at Osama bin Laden og hans nestkommanderende Ayman al-Zawahri gjemmer seg i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan, der de har vært siden USAs angrep på Afghanistan høsten 2001.

Ayman al-Zawahri (t.v.) sammen med Osama bin Laden. Bildet er tatt i 2001. FOTO: REUTERS/HamidMir