Minst 50 personer ble drept og 47 såret i angrepet.

Ifølge en melding fra fjernsynsstasjonen Al Jazeera sent lørdag kveld tok «al-Qaida i Maghrib-regionen» på seg skylden for angrepet i et budskap som ble lagt ut på internett. Gruppen hevdet også at den sto bak en blodig aksjon i byen Batna nordøst i landet torsdag.

Selvmordsbomberen som slo til lørdag kjørte en varebil lastet med sprengstoff inn til kystvaktens kaserne i havnebyen Dellys ved Algeries middelhavskyst, 100 kilometer øst for hovedstaden Alger, ifølge vitner. Alle de drepte, med ett unntak, var soldater i kystvakten.

Episoden inntraff kort tid før Algeries president Abdelaziz Bouteflika skulle besøke byen. Delly ligger i regionen Kabylia, der det har vært en rekke terrorangrep de siste åra. Byen ble umiddelbart etter eksplosjonen sperret av.

Opp mot 200.000 mennesker er drept i løpet av den 15 år lange krigen mellom hæren og islamistiske grupper i Algerie. Konflikten startet i 1992 da Algeries myndigheter, med støtte fra de militære, avlyste et valg som et islamistisk parti var i ferd med å vinne.