Onsdag holdt rundt 80 utsendinger fra organisasjonen Friends of the Earth en fredelig markering utenfor Bella Center på Amager i den danske hovedstaden. De var svært skuffet over ikke å slippe inn.

– Vi har fått vite at vi blir betraktet som en sikkerhetstrussel, men det er fullstendig latterlig, sa lederen for Friends of the Earths delegasjon Nnimmo Bassey ifølge nettstedet berlingske.dk. Bassey og de andre utsendingene ønsker bare å drive lobbyarbeid.

– Vi forhandler i øyeblikket med FN, og vi er klare til å bli sittende her så lenge det er nødvendig, tilføyer Bassey.

FN, som styrer adgangen til Bella Center, har innført nye regler der folk fra såkalte NGO-er må skaffe seg enda et adgangstegn for å slippe inn.

Organisasjonene fikk i løpet av onsdagen et nytt lokale de kan være under toppmøtet, men det ligger flere kilometer unna Bella Center. Herfra kan aktivistene følge hovedmøtet via TV-skjermer.

Et annet konferanselokale er også åpnet, der aktivistene kan samles.

– Regjeringen har hele tiden ønsket at organisasjonene skal være med, og det skulle være et folkelig engasjement i denne saken. Derfor er det fryktelig ergerlig at det var nødvendig for FNs klimasekretariat å begrense tilgangen, sier Klavs A. Holm i det danske utenriksdepartementet, ifølge Politiken.

Hva synes du om klimatoppmøtet i København?