Ahmadinejad, som tirsdag var på sitt første offisielle besøk i Afghanistan, bare trekker på skuldrene av anklagene som USA og Storbritannia har kommet med. Amerikanerne og britene mener Iran hjelper Taliban med både penger og våpen i geriljaens kamp for å velte den folkevalgte presidenten og regjeringen i Kabul.

– Jeg tviler sterkt på at det er hold i de beskyldningene, sa Ahmadinejad på en felles pressekonferanse med sin afghanske kollega Hamid Karzai i Kabul.

– Tvert imot, vi støtter helt og holdent den politiske prosessen i Afghanistan. For oss er et sikkert og stabilt Afghanistan det beste, la han til med henvisning til at de to landene deler en lang grense, og at det som skjer i Afghanistan også vil ha innvirkning på Iran.

USA er Afghanistans nærmeste allierte, men for en uke siden kritiserte USAs president George W. Bush den afghanske presidenten etter at han mente at Iran ikke er en trussel mot Afghanistan, men tvert imot spiller en positiv rolle for utviklingen av det fattige landet.

Før han dro, sa den iranske presidenten at Iran og Afghanistan alltid har stått nær hverandre «som brødre og venner».

– Situasjonen i vår region gjør det nødvendig for oss å ha dialog og samarbeid mellom våre to land, ikke minst når det gjelder økonomi, investeringer, byggeprosjekter og sikkerhetsspørsmål, sa Ahmadinejad.