Reporter Toril Risholm og fotograf Jarle Aasland reiste til Ramallah mandag ettermiddag for å lage en stemningsrapport fra byen på Vestbredden. Like ved grensen mellom Vestbredden og Israel møtte de en demonstrasjon der palestinske ungdommer og israelsk grensepoliti braket sammen.

Flere journalister samlet seg i et murhus på den andre siden av gaten for å dokumentere demonstrasjonen, som etter hvert utviklet seg til en ren trefning med steiner og provisoriske skytevåpen på den ene siden og gummi— eller plast kuler og tåregassgranater på den andre . Med ett flyttet politiet seg over til huset der journalistene befant seg, og dermed rettet også demonstrantene sitt skyts mot dette huset.

Israelsk politi skjøt med gummikuler og tåregass mot unge steinkastende demonstranter rett ved flyktningleiren Kalandia utenfor Ramallah.Israelsk journalist skadet.

Aftenbladets team måtte søke ly så godt de kunne inne i murhuset, og klarte etter en stund å komme seg vekk fra stedet og tilbake til bilen. En lokal journalist ble imidlertid skadet i armen da han ble truffet av en gjenstand som demonstrantene kastet mot huset.

Se hvordan Aftenbladets team opplevde situasjonen i videoen øverst.