Det var i forbindelse med overføringen av en filmprisutdeling i Kabul i helgen at fjernsynsstasjonen Tolo viste bilder av afghanske kvinner og menn som danset sammen. Dette har opprørt president Hamid Karzais regjering og flere folkevalgte.

– Kultur— og informasjonsdepartementet fordømmer sterkt Tolos kringkasting av dansescener under filmprisutdelingen, heter det i en kunngjøring.

– Dette showet som viste scener der menn og kvinner danset sammen, strider mot tro og tradisjoner i det islamske Afghanistan. Slike programmer undergraver moralen til unge afghanere, slår departementet fast.

Tolo, som blant annet sender en afghansk versjon av Idol, har tidligere fått skarp kritikk fra konservative islamister for sine etter afghansk standard moderne og liberale programmer.

Abdul Rasoul Sayyaf, som sitter i Overhuset og står Karzai nær, krever at Tolo må forbys.

– Tolo TV er ikke bare en kringkaster, det er en innfallsport for utenlandske konspirasjoner, tordnet han i nasjonalforsamlingen.

Det omstridte programmet skal nå fingranskes av regjeringens komité for medieovervåking, som skal fastslå om landets medielov ble brutt.

Flere fjernsynsstasjoner har tidligere fått bøter for å ha vist opptak av kvinnelige dansere og sangere.

Det forrige Taliban-regimet forbød fjernsyn og stemplet det som uislamsk. 13 private fjernsynsstasjoner er etablert siden den USA-ledede invasjonen i 2001, men president Karzai er under hardt press fra islamske ledere som misliker programmene de sender.