De afghanske myndighetene mener at de fleste stedene der den terrormistenkte Osama bin Laden og hans menn kan skjule seg, nå er ødelagt.

— De gjenværende styrkene (til al Qaida) er svært få, og de kan bli tilintetgjort i løpet av en tre dagers tid. Etter at dette er gjort, er det ikke behov for at USA fortsetter sin bombing, sier talsmann for forsvarsdepartementet, Mohammad Habeel.

— Vi krever at USA stanser bombingen etter at dette målet er oppnådd.

Forhåndsgodkjenning

USA får også beskjed om ikke å bombe uten at det afghanske forsvarsdepartementet har gitt sin godkjennelse.

— Uten å ha fått godkjennelse fra lokale kommandanter og fra forsvarsdepartementet kan USA ikke etter eget forgodtbefinnende bombe Afghanistan, presiserte Habeel.

Uttalelsen fra forsvarsdepartementet kom dagen etter at innflytelsesrike stammeledere krevde at Afghanistans overgangsleder Hamid Karzai, måtte be USA om å stanse flyangrepene. Kravet kom etter at 65 mennesker ble drept i et bombeangrep.

Bilkolonnen ble angrepet i Paktia-provinsen forrige torsdag, og de reisende var på vei for å delta under innvielsen av Afghanistans overgangsregjering, og hadde ifølge lokale ledere ikke noe med al Qaida å gjøre.

Ny bombing

Amerikanske fly bombet også natt til torsdag en bygning i Paktia-provinsen, som USA hevder huset Taliban-ledere.

— Vi tror at flertallet av dem som var der, tilhørte Talibans ledelse, sier general Richard Myers. Bombeangrepet var det første på tre dager.

Ifølge lokale innbyggere ble minst 40 mennesker drept i det nattlige bombeangrepet i Paktika-provinsen. Innbyggerne i de ødelagte landsbyene sier at de ikke forstår hvorfor de ble angrepet.

— Verken Osama bin Laden eller noen andre utlendinger oppholder seg i landsbyen vår, påpekte en av dem.

Mange observatører har påpekt at USAs bombing kan bli et økende problem for den nye regjeringen, som står foran svært vanskelige oppgaver.

I første omgang hjalp bombingen regjeringen til makten, men nå tegner det seg en mulig konflikt mellom Kabul og den amerikanske militærledelsen.

(NTB)