– Iran har hjulpet oss med gjenoppbyggingen, og har støttet den politiske prosessen i Afghanistan, sa utenriksminister Abdullah Abdullah under en pressekonferanse i Washington tirsdag.

USAs viseutenriksminister Nicholas Burns gjentok under den samme pressekonferansen Bush-administrasjonens anklager mot Iran, og fastholdt at landet sprer terror.

– Iran bidrar til å støtte al-Qaida, eller unnlater i det minste å slå ned på dem i sitt eget land. De lar dem herje fritt og støter dem kanskje også, hevdet Burns.

– President Ahmed Ahmadinejads regjering viderefører en 25 år gammel tradisjon med å gjøre Iran til den mest sentrale støttespilleren for terroristgrupper i Midtøsten, og er også den fremste regissøren av terror i Midtøsten, fortsatte Burns.

Den amerikanske viseutenriksministeren anklaget videre Iran for å forsyne opprørere i Irak med avansert teknologi til sprengladninger for bruk mot amerikanske styrker i landet.

Utenriksminister Abdullah Abdullah protesterte mot Burns framstilling av Iran som støttespiller for al-Qaida, som også sprer terror i Afghanistan.

– Vi har ingen beviser for at Iran har handlet mot våre interesser, sa Abdullah som selv er en populær mann i Washington.

– Vi har etablert et godt forhold til nesten alle våre naboland, understreket han.