Natt til i går og i går ettermiddag ble Tyrkia utsatt for fem bombeangrep i tre byer, og minst tre personer er drept

— Tyrkia er ikke er sikkert land. Turister bør ikke komme til Tyrkia. Slik lyder oppfordringen på organisasjonen Kurdistan Freedom Falcons sine internettsider, ifølge Sky News.

En mann som skal være medlem av en kurdisk separatistgruppe, er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt et nytt bombeangrep, melder nyhetsbyrået Anatolia. Flere personer er pågrepet for å ha hjulpet mannen, som støtter det kurdiske arbeiderpartiet PKK.

Redde bergensere

Hver uke tar to fly fra Flesland av med kurs for Antalya. Onsdag i forrige uke dro venninnene Trine Lise Solberg og Linn Anette Ekerhovd sammen med over hundre andre vestlendinger til den tyrkiske badebyen.

Nå sitter de på hotell i nabobyen Alanya, redde for å gå ut.

— Vi har fått beskjed av en venninne som jobber her nede at vi burde holde oss unna havnen, og at det kunne komme til å smelle her også. Men vi savner meldinger fra reisebyrået, sier Solberg.

Byrået Saga Solreiser sier de forholder seg til Utenriksdepartementets råd.

— Vi har ikke hatt noen økning i antallet avbestillinger etter disse bombene, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i My Travel Norge, som blant annet eier Saga Solreiser.

100.000 nordmenn

Norske myndigheter har så langt ikke endret sine reiseråd for Tyrkia.

— Vi oppfordrer alle som har planer om å reise til Tyrkia om å sette seg inn i situasjonen. Dette er ikke første gang det går av bomber i Tyrkia, og dette er noe nordmenn som velger å reise dit bør vite om, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet.

Minst tre mennesker ble drept i eksplosjonen i Antalya mandag, mens mellom 30 og 40 ble skadd der og i tre eksplosjoner i Marmaris og en fjerde i Istanbul natten før.

Flere norske selskaper har reiser til Marmaris og Antalya, men inntil mandag kveld var det ikke meldt om norske drepte eller skadde. Ingen av turoperatørene hadde i går bestemt seg for å gjøre noen endringer i sine reisetilbud som følge av bombeangrepene.

Tyrkia er et populært reisemål, og hvert år drar rundt 100.000 nordmenn på ferie dit.

TURISTER RAMMET: Utenlandske turister får behandling etter bombeeksplosjonen i Antalya. I løpet av de to siste dagene har Tyrkia blitt utsatt for fem bombeangrep i tre byer, og minst tre personer er drept.FOTO: DOGAN NEWS AGENCY, REUTERS
DOGAN NEWS AGENCY