– Hærsjef Sonthi Boonyaratglin vil be mediene om ikke å overføre tekstmeldinger fra seerne, og stanse andre utsendelser der opinionens syn på kuppet kommer fram, sier en kilde nær kuppmakerne.

Flere thailandske fjernsynsstasjoner har latt tekstmeldinger fra seerne rulle over skjermen det siste døgnet, og har også på andre måter latt kritiske røster få komme til orde.

Kuppmakerne har innført strengt kontroll med mediene og truet med å slå hardt ned på alle som formidler informasjon som kan bidra til å undergrave det militære rådet som nå styrer landet.

Børsfall

Rådet har selv begynt å lese opp kunngjøringer på fjernsyn en gang i timen, og oppfordrer landets journalister til å spille på lag.

Torsdag morgen åpnet offentlige kontorer og banker igjen, men da børsen ble gjenåpnet falt verdien på aksjene med rundt 4 prosent i morgentimene.

Ut over morgenen steg imidlertid aksjekursene igjen, noe som forbløffet enkelte analytikere.

Kongelig støtte

Mens omverdenen har fordømt militærkuppet i Thailand i krasse ordelag, hevdet kuppmakerne å ha støtte fra kong Bhumibol Adulyadej.

– Av hensyn til nasjonens fred og orden har kongen utnevnt general Sonthi Boonyaratglin til leder for Det militære rådet for politisk reform, het det i en uttalelse som ble lest opp på thailandsk fjernsyn onsdag.

En meningsmåling utført av Rajabhat Suan Dusit-universitetet i Bangkok viste samtidig at kuppmakerne har støtte fra hele 84 prosent av befolkningen i Thailand.

scanpix