Angrepet på Sri Lankas ambassade i Oslo på søndag har skapt et voldsomt sinne hos myndighetene i landet, skriver Aftenposten.no.

Nå er det også smittet over til avisene, som ofte opptrer som talerør for regjeringen.

Demonstrasjonene mot Norge i hovedstaden Colombo i dag vitner om at sinnet mot Norge igjen har vokst seg stort på øya, som har vært lammet av borgerkrig siden 1983.

Talerør — Norge burde skamme seg, skriver den engelskspråklige avisen The Island på lederplass i dag, og fordømmer norske myndigheter for ikke å ha gjort mer for å forhindre eller etterforske angrepet på ambassaden i Oslo.

— Hvordan ville landet ha reagert dersom en av deres ambassader ble rammet av et terrorangrep og de skyldige fikk gå fri?, heter det i lederartikkelen, som anklager Norge for å våre en «stat som sponser terrorisme».

The Island er en relativt liten og svært nasjonalistisk avis i Sri Lanka. Men Aftenposten.no får opplyst fra informert hold om at avisen ofte brukes som et talerør for ekstreme elementer i regjeringen.

Lederartikkelen ble også lagt ut som en pressemelding på hjemmesidene til Sri Lankas forsvarsvesen torsdag.

Advarer mot terrorangrep Norge er ett av få land som ikke anser den tamilske opprørsorganisasjonen LTTE, også kjent som Tamiltigrene, som en terrororganisasjon. På mange av demonstrasjonene i Oslo de siste ukene har LTTE-flagget vaiet sammen med bilder av organisasjonens mangeårige leder, Velupillai Prabhakaran.

Dette får lederskribenten i The Island til å fråde:

— De som sover med hunder, heter det i dette landet, våkner ofte opp med lopper. Det samme gjelder dem som sover med tigre. Søndagens angrep varsler om problemer for såkalte femstjerners-demokratier som har blitt trygge havner for terrorister, skriver avisen, som deretter advarer mot et større angrep på norsk jord.

— Det Norge opplever nå er bare symptomer. Det verste har ennå ikke skjedd, skriver The Island.

Rolig Solheim Norges utviklingsminister Erik Solheim, som har et sterkt personlig engasjement i Sri Lanka-konflikten etter å ha jobbet i landet som fredsmegler, tar lederartikkelen med en klype salt.

— Disse utfallene faller på sin egen urimelighet, sier han til Aftenposten.no.

Og legger til:

— Norges rolle nå er å delta sammen med USA, EU og Japan for å finne en verdig avslutning på krigen uten mere blod. Det er vårt absolutte fokus. Vi lar oss ikke forstyrre av avisledere.