Myndighetene er bekymret for at opptakene, som i første omgang blir overlevert til den populære TV-kanalen al-Jazeera, kan inneholde kodede meldinger til bin Ladens tilhengere i andre land. De har derfor innkalt TV-stasjonene til et møte for å diskutere medienes dekning av konflikten.

BBC vil følge oppfølgingen

— Vi mener det er viktig å diskutere noen av spørsmålene som oppstår når man har en konflikt, når medias tilgang er kontrollert av en organisasjonen som skjuler terrorister og som har pumpet ut propaganda fra begynnelsen, sa en talsmann for statsminister Tony Blair.

BBC og den kommersielle kanalen ITN sa de ville følge oppfordringen og delta på møtet.

Samtidig oppfordret regjeringen mediene til å være skeptiske til meldinger om store sivile tap etter de amerikanske angrepene mot Afghanistan. Taliban inviterte søndag pressen til en landsby øst i landet, der de hevder minst 180 sivil ble drept i et bombeangrep.

Løgnmaskin

— Mediene er fullt berettiget i sitt ønske om å reise til Afghanistan, men vi vil be medier som Taliban vil eskortere om å unngå å la seg bruke til propaganda. Talibans løgnmaskin er allerede i gang, noe vi ser fra deres påstander om drepte, sa talskvinnen.

Tidligere i uka tok amerikanske myndigheter kontakt med landets TV-stasjoner, med oppfordring om å bruke vurderingsevnen i forbindelse med opptakene når de sender uttalelser fra Osama bin Laden og hans terrornettverk al-Qaeda. (NTB)

KODEDE MELDINGER: Britiske myndigheter er bekymret for at opptakene kan inneholde kodede meldinger til bin Ladens tilhengere i andre land.