NATOs generalsekretær sier han er trygg på at den ventede amerikanske tilbaketrekkingen av soldater ikke kommer til å føre til at andre land også fremskynder hjemkallingen av sine soldater.

USAs president Barack Obama skal om kort tid kunngjøre hvor mange av de rundt 100.000 amerikanske soldatene som skal hjem i juli. Obama er under press fra mange i Kongressen om å hente hjem et stort antall soldater, mens andre advarer mot å trekke seg ut for raskt.

Også flere av USAs NATO-allierte er urolig for en for rask tilbaketrekking.

Bekymret

— I fjor sendte USA ytterligere 30.000 soldater, og de kommer til å hente hjem noen av disse. Det skjønner vi godt. Men vi er litt bekymret for at dersom det blir for mange, så vil ikke strategien kunne gjennomføres, sier Tysklands forsvarsminister Thomas de Maizière.

Samtidig advarer USAs forsvarsminister Robert Gates NATO om en for hurtig reduksjon i antallet Afghanistan-soldater. Gates sier det vil true fremskritt som er gjort i krigen mot Taliban.

Overtar sikkerhetsansvaret

Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sier han er trygg på at tidsplanen, med overdragelse av sikkerhetsansvaret til afghanerne innen utgangen av 2014, vil bli holdt.

Afghanerne skal etter planen i første runde ta over sikkerheten i sju områder i juli. Men de eksakte datoene er ennå ikke klare, og mange er skeptiske til om de afghanske styrkene er rede til oppgaven.