Norges ambassade i Bangkok går ut med en generell oppfordring om å utvise aktsomhet hvis man reiser til Thailand.

I Bangkok har den politiske krisen utløst opptøyer rundt landets viktigste flyplass og påfølgende kansellerte flyavganger.


Er du i Thailand, eller kjenner du noen der? Tips oss på 2211@bt.no!

— Norske borgere oppfordres til å utvise aktsomhet, holde seg unna demonstrasjoner og større folkemengder, følge med i mediene og lytte til råd fra lokale myndigheter, heter det i et generelt råd som ble lagt ut på ambassadens hjemmeside tirsdag.

Fly til Thailand avlyst

SAS har innstilt en flyving fra København til Bangkok tirsdag kveld. Også Finnair innstiller en flyving som skulle gått fra Helsingfors til den thailandske hovedstaden like før midnatt.

Les også: Stormet flyplassen

Også fly i motsatt retning er innstilt, i likhet med alle andre flyvinger fra Bangkoks internasjonale flyplass.

SAS forsøkte tirsdag kveld å finne plass til passasjerer som ikke kunne fly hjem samme kveld, men det er uvisst når flytrafikken til og fra Bangkok kan komme i gang igjen.

Opprør mot regjeringen

— De siste månedene har det pågått demonstrasjoner i Bangkok og andre steder i Thailand mot regjeringens politikk. Demonstrasjonene, som særlig har berørt områdene rundt regjeringsbygningen, økte i omfang 26. august og det var unntakstilstand i Bangkok 2.-14. september, opplyser ambassaden.

Det er medlemmer av Folkets allianse for demokrati, som demonstrerer mot regjeringen, som står bak aksjonen ved flyplassen.

— 7. oktober tok politiet i bruk tåregass for å spre demonstranter som okkuperte parlamentet. Det har også foregått demonstrasjoner i forretningsområdet i Silom og utenfor Central World - et stort kjøpesenter i nærheten av Siam Square.

Tirsdag forflyttet demonstranter seg til Bangkoks flyplasser. Som en følge av dette er Bangkok International Suvarnabhumi Airport (BKK) stengt inntil videre og alle avganger er kansellert, heter det i informasjonen fra ambassaden.

Ambassaden understreker at de berørte reisende bør ta kontakt med sine respektive reise- eller flyselskap.

REUTERS/SCANPIX