Det offisielle dødstallet er nå oppe i 14 mennesker, etter utbruddet som startet vest i landet for tre uker siden, der 13 personer døde.

Det nye tilfellet er nå funnet i hovedstaden, bekrefter presidenten. Det melder BBC.

Advarer mot håndhilsing og sex

Museveni sier videre at helsepersonell nå jobber intenst med å spore alle som har vært i kontakt med de som er døde eller har fått påvist sykdommen, slik at de kan settes i karantene.

— Folk bør unngå å håndhilse, kysse hverandre og ha seksuell omgang, for å unngå videre spredning, la Presidenten til.

Han ber også om at familier ikke må gravlegge sine døde, som kan mistenkes å ha dødd av Ebola.

— Ta kontakt med helsevesenet, de vet hvordan dette må håndteres, oppfordret president Museveni i en ekstraordinær TV-sending mandag.

Helsepersonell isolert

Presidenten opplyste videre at syv leger og tretten andre medarbeidere på hovedsykehuset i Kampala er isolert og satt i karantene, etter å ha vært i kontakt med smittede pasienter.

En helemedarbeider fra regionen vest i landet, der utbruddet startet, døde på sykehuset i hovedstaden etter å ha blitt ført dit for behandling.

— Jeg ønsker dere lykke til, og må Gud gi evig fred og hvile til de dødes sjeler, avsluttet presidenten sin tale til nasjonen.

Svært farlig sykdom

Ebola er en av de mest dødelige sykdommene i verden.

Sykdommen spres ved nær fysisk kontakt mellom mennesker og er dødelig i ni av ti tilfeller. Det finnes ingen behandling og heller ingen vaksine mot sykdommen.

Mange rykter rundt «mystisk sykdom»

Ugandiske helsemyndigheter bekreftet i helgen at det er snakk om et utbrudd av Ebola, og stoppet dermed spekulasjoner rundt en «underlig» sykdom som har fått mange mennesker til å flykte fra hjemmene sine i Kibaale-distriktet vest i landet de siste ukene.

Folk har opplevd store plager fra en «mystisk sykdom», som laboratoritester ikke umiddelbart klarte å identifisere.

Slet med sikker identifisering

Så sent som fredag i forrige uke sa Joaquim Saweka fra Verdens helseorganisasjon WHO i Uganda til nyhetsbyrået AP at de ikke var sikre, og Ugandiske helsemyndigheter avfeide spekulasjoner om Ebola som rykter. I helgen kunne de imidlertid bekrefte at det var snakk om den ekstremt dødelige sykdommen.

De 14 døde er blant et tyvetall som er registrert syke. To av de smittede er isolert for undersøkelser av forskere og helsepersonell. En av sykehusmedarbeiderne skal ha mistet sin fire måneder gamle datter i sykdommen, melder nettstedet Huffington Post.

Stort utbrudd i 2000

I 2000 døde 224 mennesker det forrige større utbruddet av Ebola i Uganda, flere hundre andre lever fortsatt med ettervirkningene. Det har vært noen få isolerte tilfeller siden, men utbruddet man nå ser skal være det største på flere år.

I 2007 døde 37 mennesker av en ny variant av det farlige viruset.