Advarselen fra Assad kommer i et intervju med den britiske avisa The Sunday Telegraph.

Dersom Vesten skulle invadere Syria, risikerer man å sette hele Midtøsten i flammer, mener Assad. En invasjon vil føre til et «jordskjelv» som vil rive regionen i fillebiter, sier han.

— Hvis planen er å splitte Syria, kommer hele regionen til å bli delt. Har man lyst på et nytt Afghanistan, eller ti nye afghanistaner? spør presidenten i intervjuet.

Truer med intervensjon

Ministere fra Den arabiske ligaen har advart Assad om at dersom han ikke får en slutt på volden i landet, vil landet bli møtt med en internasjonal intervensjon, melder den kuwaitiske avisen Al-Qabas søndag.

Representantene fra ligaen, som har vært på besøk i Syria denne uken, skal ha forklart presidenten at dersom han ikke får i stand en arabisk løsning, vil dette bety en internasjonalisering av krisen og innebære både internasjonal intervenering og økonomisk blokade.

- Regional krig

Men syriske myndigheter tror ikke på noen intervensjon, siden Syria ligger i kjernen av overlappende konflikter mellom sunnier, sjiaer, kurdere, arabere og israelere, skriver avisen The Washington Post.

Bassem Abu Abdullah, professor i internasjonale spørsmål ved universitetet i Damaskus, sier til avisen at et internasjonalt angrep på Syria vil bety en regional krig.

— Vi vil gå til direkte motangrep på Israel. Hizbollah vil delta. Iran vil delta. Dette er ikke i Europas og USAs interesse, sier han.

Syriske aktivister ba søndag ligaen om å fryse Syrias medlemskap i organisasjonen, og oppfordret til demonstrasjoner over hele landet for å få ligaen til å reagere mot Assad.

— Stans støtten deres til snikmordere, sa en aktivistgruppe til organisasjonen.

Nye drap

Assad innrømmer overfor The Sunday Telegraph at regjeringsstyrkene begikk feil i begynnelsen av folkeopprøret. Men han insisterer på at det nå bare er «terrorister» som blir mål for soldatenes angrep.

Søndag ble syv mennesker drept forskjellige steder landet. Tre ble drept i Homs-provinsen, blant annet en 22 år gammel kvinne som ble skutt av en snikskytter, ifølge Syrias lokale koordinasjonskomiteer, et nettverk av opposisjonsgrupper.

To ble drept i Dara-provinsen i sør og en i Idlib i nord, der flere tusen deltok i begravelsen av en mann drept av regjeringssoldater.

En person skal også ha blitt drept i Hama, sentralt i landet.

Folkeopprør

Intervjuet med The Telegraph er Assads første intervju med en vestlig journalist siden folkeopprøret mot presidenten og regimet i Syria startet i mars.

Siden mars har opprøret tiltatt i styrke i stadig flere byer i Syria, og landet har vært rystet av demonstrasjoner, vold og drap på sivile.

Sikkerhetsstyrkene har svart med knusende voldsaksjoner, selv om også regjeringshæren nå opplever at grupper hopper av og slutter seg til opposisjonen.

Minst 3.000 sivile er drept under opprøret, ifølge FN.

Assad har ikke vist tegn til å rette seg etter opposisjonens hovedkrav; at han går av.