— Jeg er redd håpet om en tostatsløsning er i ferd med å smuldre bort. Verden er i ferd med å miste troen på at vi kan klare å oppnå dette, sa palestinernes leder under et besøk i USA torsdag.

— Jeg er svært bekymret for situasjonen, sa Abbas dagen etter at han møtte Barack Obama i Det hvite hus.

Abbas er i Washington i et forsøk på å bringe de indirekte samtalene med Israel et skritt videre.

Omstridt bording

Men den vanskelige situasjonen i Midtøsten er blitt ytterligere forverret etter striden rundt Israels bording av et skip med nødhjelp til Gazastripen, som endte med at ni aktivister ble drept.

Israel har insistert på at landet selv skal stå for en gransking av hendelsen, og avviser en uavhengig, internasjonal gransking, noe store deler av verdenssamfunnet krever.

— Granskingen kan ikke overlates til Israel. Israel kan ikke granske seg selv, sier president Abbas, som hevder israelske soldater angrep uskyldige mennesker uten våpen.

Lover mer hjelp

USA har ikke villet fordømme Israels bording av skipene, men president Barack Obama sier Israels blokade av Gazastripen ikke kan opprettholdes.

Ifølge Abbas begynner medlemmene av Den arabiske liga å bli utålmodig. De ønsker en fremgang i fredsprosessen.

Obama lover mer hjelp til palestinerne, og sier han har tro på i fredsprosessen i Midtøsten i løpet av året. Den amerikanske presidenten vil lover å hjelpe befolkningen i Gaza ved å presse Israel til å tillate at humanitær hjelp fraktes inn.