Kidnappingen av 60 jenter og kvinner og 31 gutter fra flere landsbyer skal ha skjedd nordøst i landet, skriver AP.

En lokal embetsmann og leder av borgervernet bekrefter at mer enn 60 kvinner og unge jenter har blitt bortført, melder AFP.

Gruppen skal ha blitt kidnappet i forrige uke da islamistgruppa Boko Haram gjennomførte en serie angrep mot landsbyen Kummabza i delstaten Borno. Mistet 30 personer mistet livet, ifølge innbyggere som flyktet fra stedet.

Flyktet — ble skutt

Forsvarsmyndighetene i Nigeria kunne mandag ikke bekrefte opplysningene om borføringene av kvinnene og jentene i Borno, men lederen av en lokal borgervernsgruppe fastholder at bortføringene har funnet sted.

— Mer enn 60 kvinner ble bortført av terrorister fra Boko Haram. De ble ført bort med makt. Fire landsbyinnbyggere prøvde å flykte og ble skutt på stedet, sa borgervernslederen Aji Khali.

Ifølge en innbygger som klarte å flykte fra angrepet skal Boko Haram ha holdt hele landsbybefolkningen som gisler i flere dager.

Fortsatt i fangenskap

Nigerias politiske og militære myndigheter er tidligere blitt kritisert for å ha reagert for tregt etter at militante islamister fra Boko Haram stormet en ungdomsskole i landsbyen Chibok 14. april, stuet over 200 tenåringsjenter inn i lastebiler og forsvant i grenseområdet mot Kamerun.

57 jenter har klart å rømme, men fortsatt sitter 219 av dem i fangenskap hos islamistgruppa, som har truet med å selge dem som slaver.

Bortføringen har vakt mye sinne og engasjement over store deler av verden, og flere land har lovet å bidra i redningen av skolejentene.

Militæret i landet har uttalt at de vet hvor jentene som ble kidnappet i april befinner seg, men at de er redde for at jentene blir drept dersom militæret går inn i området.

Boko Haram har krevd løslatelse av sine fengslede medlemmer i bytte mot sine gisler, men president Goodluck Jonathan har sagt klart ifra at han ikke er villig til å gjøre et slikt bytte.

Jonathan sa tidligere denne måneden at han tviler på at flere av de bortførte skolejentene vil komme tilbake.