Kraftige stormer har i løpet av fredagen herjet i sentrale deler av USA. I de østlige deler av staten Oklahoma og i Arkansas har til sammen ni personer mistet livet.

Døde i sin egen seng

I byen Little Rock i Arkensas fant redningsmannskaper en 34 år gammel kvinne og hennes syv år gamle barn døde i en seng.

— De mistet livet da et stort eiketre falt over huset deres. Moren hadde tilsynelatende kommet inn for å trøste barnet sitt i løpet av natten, forteller Randy Davenport ved brannvesenet i Little Rock til CNN.

Til sammen er det meldt om syv dødsfall i Arkansas som følge av stormen.

— De syv dødsfallene kom som følge av trær som har ramlet over hus, sier Tommy Jackson, talsmann ved beredskapsavdelingen i Arkansas.

Store materielle skader

I tillegg til de to dødsfallene skal 15 mennesker ha blitt skadet under stormen i Arkansas. Stormen har også ført til store materielle skader.

— Det er enorme materielle skader. Biler har dundret inn i hverandre, og flere hus er totalt ødelagt, sier kaptein i Oklahoma-politiet, Jeff Sewell.

I byen Tushka i Oklahoma er to mennesker bekreftet omkommet. Også her skal trær som ramlet over hus være årsaken til dødsfallene.

Vanskelige kjøreforhold

Foreløpig er det ikke meldt om dødsfall som følge av stormen andre steder i landet.

Stormen har også ført til store skader på hus, og mange strømlinjer i de to statene har røket. Fredag morgen skal 36.000 innbyggere i Arkansas har vært uten strøm.

Både trær og ødelagte strømlinjer ligger over veiene i området, og fører til at det er svært vanskelige kjøreforhold.

Den nasjonale værvarslingstjenesten i USA melder at stormene og tornadoene som herjer landet ikke vil gi seg riktig ennå. De foreventer at uværet vil fortsette i sørøst og i midtvesten utover lørdagen. Stormen er da ventet å trekke seg mot nordøst.