Flyet var på vei fra Moskva til byen Perm, men krasjet da det var i ferd med å lande, opplyser departementet for krisesituasjoner.

Lokale medier melder at flyet tok fyr og at brannfolk nå har klart å slukke brannen.

– Ifølge de siste meldingene har flyet styrtet ned i en kløft i nærheten av byen. Alle om bord er døde, sier Vladimir Markin til nyhetsbyrået RIA Novostij.

En annen kilde oppgir imidlertid til samme nyhetsbyrå at flyet holdt på å treffe bebyggelsen i Perm og at et stort område nå er sperret av.

Vrakdelene skal være spredt over et område på fire kvadratkilometer.

Russlands president Dmitrij Medvedev ble søndag morgen underrettet om ulykken av minister for krisesituasjoner, Sergej Sjoigu.

Trolig 88 om bord

Vladimir Markin opplyser også at skinnegangen til den Transsibirske jernbanen ble ødelagt i ulykken.

En redningsgruppe er allerede på vei til Perm med fly fra Moskva.

Tallet på personer om bord varierer, men både nyhetsbyrået Reuters og AFP melder om 83 passasjerer i tillegg til et mannskap på fem.

Blant passasjerene var det sju barn, ifølge Aeroflot som eier ulykkesflyet. Det russiske flyselskapet opplyser også at de har satt opp krisesentre for de pårørende ved flyplassene i Moskva og Perm.

Av de 88 om bord var det 21 utlendinger, opplyser Aeroflot. Ni av disse var fra Aserbajdsjan og fem fra Ukraina. I tillegg til befant én passasjer fra hver av landene Frankrike, Sveits, Latvia, USA, Tyskland og Tyrkia seg om bord i flyet.

Ifølge Dagbladet.no, som har snakket flyselskapet, var det ingen nordmenn om bord.

Mistet kontakten

Interfax melder at flyet, som tilhører det russiske selskapet Aeroflot og er av typen Boeing 737, er fullstendig ødelagt.

– Flyet tok av fra Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva klokken 1.12 søndag. Da flyet gikk inn for landing i Perm mistet vi kontakten med det ved 1.800 meters høyde, sier departementets talskvinne, Irina Andrjanova, til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Perm, en by med nesten 1 million innbyggere, ligger i den europeiske delen av Russland, i nærheten av Ural-fjellene.

I fjor omkom 318 personer i totalt 33 flyulykker i Russland. Tallet var en seksdobling sammenlignet med 2005.

REUTERS TV