Myndighetene frykter at tallet på døde kan stige.

– Tilstanden er kritisk for en del av de sårede, og det er mulig at tallet på drepte kommer til å stige, skriver departementet i en pressemelding.

Angrepet har dermed krevd flere ofre enn noe annet angrep i Afghanistan etter talibanstyrets fall, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Stå sammen

Angrepet viser hvor viktig det er at verdenssamfunnet står sammen om å skape fred i Afghanistan, uttaler Frankrikes president Nicolas Sarkozy i en kommentar søndag.

– Dette terrorangrepet styrker besluttsomheten til Frankrike og resten av verdenssamfunnet om å stå på afghanernes side, sier han.

Frankrike har rundt 1.600 soldater i Afghanistan, og franske myndigheter har tidligere antydet at de vil svare ja på USAs forespørsel om å sende flere soldater til det urolige Sør-Afghanistan.

Hundekamp

Angrepet skjedde da en selvmordsbomber sprengte seg under en hundekamp ved et piknikområde i utkanten av Kandahar søndag formiddag. En stor folkemengde fulgte hundekampen.

– Kampen var i gang, og helt plutselig eksploderer det, forteller vitnet Abdul Rahman, som mistet en bror i bombeangrepet.

– Mer enn 500 personer hadde samlet seg for å følge hundekampen, sier Abdul Karim.

Han er tilhenger av sporten som Taliban-regjeringen, som styrte fra 1996-2001, forbød fordi de mente den strider mot islam.

– To hunder hadde akkurat startet å kjempe. Plutselig hørte jeg en eksplosjon nær en politibil, og deretter så jeg alle de drepte og sårede, sier Karim.

Taliban står bak?

Vitner mener angrepet bærer Talibans fingeravtrykk.

– Hvem kunne ellers gjennomføre selvmordsangrep? Selvfølgelig er det Taliban som står bak, sier Wali Karzai, leder av provinsstyret i Kandahar og bror til president Hamid Karzai.

Taliban har så langt ikke påtatt seg ansvaret for ugjerningen.

Kandahar er et område der Taliban står sterkt. Gruppen har økt antallet selvmordsangrep og veibomber de siste månedene i et forsøk på å presse utenlandske styrker ut av landet.

REUTERS