De harde kampene denne uken er årsaken til at de sårede pasientene ble forlatt på sykehuset, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP.

Da et Røde Kors-team tok seg til sykehuset fredag, fant de bare 17 pasienter i live, blant dem et barn. Etter at opprørerne inntok Tripoli, ble sykehuset isolert av kampene mellom dem og soldater lojale overfor Muammar Gaddafi i Abu Slim-området.

Opprørere strømmet inn i den libyske hovedstaden forrige helg, og innen onsdag hadde de tatt kontroll over mesteparten av byen.

— Forhindret pasienter

Men kampene i Abu Slim, en bydel hvor støtten til Gaddafi er utbredt, fortsatte. Snikskyttere lojale overfor den libyske diktatoren forhindret nye pasienter og helsearbeidere i å nå sykehuset frem til torsdag, ifølge leger.

Mens dagene gikk, døde en etter en av de sårede pasientene ved sykehuset ettersom de ikke fikk behandling.

- Det er en katastrofe

Fredag morgen kunne endelig et team fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen evakuere de 17 overlevende pasientene fra den forlatte sykehusbygningen. De hadde ventet i dagevis mens stanken fra råtnende lik ble stadig verre.

— Det er en katastrofe. Det finnes verken medisiner eller helsepersonell her. Alle dro i frykt for snikskytterne, sier Mohammad Yunis, en medisinstudent som under krigen jobber som sykepleier.