Arbeidet med å frakte døde kropper fra Krishna barneskole i Kumbhakonam pågikk i morgentimene fremdeles. Foreløpig er det bekreftet at 75 jenter er funnet omkommet. Trolig vil dødstallene stige.

I tillegg skal rundt 100 være skadet. 40 av dem er lagt inn på diverse sykehus, mange med alvorlige brannskader.

Gråtende foreldre samlet seg rundt den brannskadde skolebygningen for å se etter barna sine. Andre sto og ventet utenfor sykehuset i byen, hvor mange av de innlagte barna hadde alvorlige skader.

Inferno

Skolen ligger i den tamilske delstaten Nadu, i den sørlige delen av landet. Brannen beskrives som en av de verste tragediene i området noen sinne.

Ifølge nettstedet The Times of India skal brannen skyldes en kortslutning på kjøkkenet. I løpet av sekunder tok taket fyr, og jentene ble sittende fast i en dødsfelle.

Nettavisen til The Hindu skriver at fem klasserom er totalt rasert i brannen, og at mange av jentene omkom av kvelning i kaoset som oppsto i trange ganger som førte ut i skolegården.

Ifølge redningsmannskapene døde også flere lærere som forsøkte å redde barna.

Totalt går det 900 jenter på skolen, alle mellom 6 og 13 år gamle.

Ifølge The Hindu har det vært mange klager på sikkerheten ved skolebygg i dette området.

Et forbrent kjøkken på Lord Krishna school.
REUTERS
Redningsarbeidere forsøker å komme seg inn et vindu på Lord Krishna school i Kumbakonam, rundt 2,000 km sør for New Delhi. Brannen startet på kjøkkenet da skolens 900 elever, i alderen 6-13, skulle serveres lunch.
REUTERS