Innbyggerne i den pakistanske landsbyen hadde samlet seg for å se en volleyballkamp mellom to lokale lag da selvmordsbomberen slo til. Angrepet skjedde i landsbyen Shah Hassan Khan, 30 kilometer sør for byen Lakki Marwat i provinsen North West Frontier.

Området ligger i nærheten av den urolige regionen Sør-Waziristan mot grensen til Afghanistan og blir ofte blitt rammet av Taliban-angrep.

— Det er store skader. Tak på husene i nærheten kollapset. Det kan være høye tapstall, sier Habibullah Khan i politiet.

Distriktspolitisjef Mohammad Ayub Khan opplyste fredag kveld at 75 personer er drept og over 100 såret.

— Innbyggerne i landsbyen så på en volleyballkamp mellom to lag fra landsbyen da selvmordsbomberen kjørte bilen sin inn i menneskemengden, forteller han.

Han legger til at det er vanskelig å håndtere et så stort angrep for den avsidesliggende landsbyen. Om lag 20 hus som lå i nærheten av plassen der volleyballkampen ble arrangert, kollapset i eksplosjonen.

- Voldsomt smell

Den 33 år gamle sjåføren Ramzan Bittani forteller til AFP at han forlot volleyballkampen for å ta en telefon.

— Mens jeg sto i telefonen, så jeg en enorm blåhvit flamme, som ble etterfulgt av et voldsomt smell. Da jeg kom tilbake til stadionet, så jeg røyk og døde mennesker overalt. Hånden min var brukket, forteller Bittani fra sykehuset.

Anwar Khan sier at han nettopp hadde gått ut av huset sitt da han så en svart bil suse forbi i retning tilskuerne.

— En gigantisk flamme skjøt i været. Deretter kom en eksplosjon som rystet alt. Jeg ble truffet av to splinter i pannen, sier 18-åringen.

Store tap

Politiet og hæren gjennomførte i fjor en stor operasjon i Bannu-området, der landsbyen ligger, og hevdet å ha drevet opprørerne ut.

— Nå har de funnet en mulighet til å gjennomføre dette angrepet, sier politisjef Ayub Khan.

Landsbyen hadde dannet en anti-Taliban-milits, en trend som ble startet i Pakistan i fjor.

Det britiske utenriksdepartementet fordømte angrepet fredag kveld.

— Vi vil fortsette å arbeide sammen med Pakistan mot trusselen fra ekstremistene, heter det i uttalelsen.

Mer enn 500 personer er blitt drept i angrep i Pakistan siden oktober, ifølge nyhetsbyrået AP. Siden juli 2007 er mer enn 2.800 drept i angrep utført av opprørere, melder AFP