Aksjonen ble gjennomført i et raid mot Howard Industries i Laurel i Mississippi mandag og er den største på en arbeidsplass hittil, sier talskvinne for immigrasjonsmyndighetene, Barbara Gonzalez.

Blant de pågrepne på fabrikken, som lager elektrisk utstyr, er det ulovlige innvandrere fra Peru, Mexico, El Salvador, Guatemala, Panama, Honduras, Brasil og en fra Tyskland. Alle ble fotografert og måtte avgi fingeravtrykk, og blir utvist fra USA.

Aksjonen er ledd i innstrammingen mot ulovlige innvandrere den siste tiden i USA, der 12 millioner mennesker lever og arbeider uten lovlig opphold.

Siden 1. oktober er over 4000 mennesker pågrepet i slike aksjoner. Blant annet ble 390 stort sett mexicanske innvandrere arrestert i en aksjon mot en fabrikk for matvarer i Iowa i mai.

Innvandringsaktivister sier at et ukjent antall barn er blitt sittende igjen uten en eller begge foreldre etter aksjonen i Laurel, og mange latinamerikanske innbyggere i byen er redd for å gå ut.

— Vi har sett en rekke tilfeller der både mor og far er arrestert. Hvis unge barn som går på skolen, kommer hjem og finner at begge foreldrene er borte, er det en større krise, sier Bill Chandler i en organisasjon som arbeider for ulovlige innvandrere.