Nattoget var fullt av ferierende passasjerer da 12 av togets 16 vogner gikk av sporet av ved Mehrabpur, 400 kilometer nord for Karachi.

Vitner melder om varierende antall døde, men politisjefen Sikander Ali, som var på åstedet, har fortalt at hjelpemannskapene har trukket minst 50 døde ut av vraket av vognene. Mange flere satt fortsatt fastklemt.

Pakistans største private nødhjelpsorganisasjon, Edhi Foundation, melder på sin side at det er funnet 58 omkomne og 122 skadde passasjerer. Tilstanden er kritisk for 40 av de skadde.

Fast i vraket Flere titall passasjerer satt fortsatt fast i vraket, og hjelpemannskapene bruker skjærebrennere for å få dem løs.

– Vi kan høre kvinner og barn som skriker inne i de to siste vognene, sa David John i Edhi på telefon fra åstedet. Edhi frykter at dødstallet kan stige når de to siste vognene er gjennomsøkt.

Andre vitner forteller at forholdene var vanskelige for redningsarbeiderne. Det var fortsatt mørkt og vanskelig å se. Flere av vognene havnet også i grøfter fulle av vann ved siden av sporet.

Bagasje, toghjul og annet vrakgods lå strødd utover jordene langs sporet der toget endte sin ferd.

Bryllup Toget hadde 700 passasjerer, hvorav mange var på vei hjem for å feire den islamske helligdagen id. Et helt bryllupsfølge var også med i en vogn de hadde leid for anledningen.

Ulykken skjedde klokka 02 onsdag morgen. Det er klart hva årsaken til avsporingen kan være.

Men en ansatt i jernbaneselskapet, Mohammed Khalid, som var passasjer i den bakerste vogna på toget, sier at han tror det var noe galt med sporet og har mistanke om sabotasje.

Det er ikke uvanlig med alvorlige ulykker på det pakistanske jernbanenettverket som ble bygd mens landet var en del av den britiske kolonien India.