Politisjefen i Pucallpa, general Ariosto Obregón, sa onsdag at 41 lik var brakt til likhuset i byen, men at de var ille tilredt og ville bli vanskelig å identifisere. To av passasjerene var fortsatt savnet.

Direktøren for det lokale sykehuset, Esperanza Gómez sa på sin side at 57 mennesker var brakt til helsesentra i området. To av passasjerene var helt uskadd, mens de øvrige fikk behandling for diverse typer skader.

Det var 92 passasjerer og et mannskap på åtte på Boeing 737-flyet til flyselskapet Tans Peru fra Lima da det gikk ned i myrlendt jungelterreng ved byen Pucallpa ved Amazonas-elva tirsdag ettermiddag.

Flyet var bare fem kilometer fra flyplassen da det ble rammet av en plutselig storm med kraftige vindkuler og øsende regnvær. Det brakk i to da det landet uten at landingsstellet var nede, like ved en vei.

Femte på en måned

Ulykken er den femte flyulykken på mindre enn en måned etter en lengre periode med få uhell i internasjonal luftfart.

Ulykken er den sjette siden 1992 for det statseide flyselskapet, som opprinnelig var et militært selskap, men som siden gikk over til kommersiell trafikk. De fleste av rutene går til avsidesliggende flyplasser i Amazonas.

Utlendinger

Ifølge en talsmann for Tans Peru, Jorge Beleván, var det 16 utlendinger om bord i ulykkesflyet som kom fra hovedstaden Lima. En familie på fem amerikanere overlevde, i likhet med to italienere.

Beleván hadde ingen opplysninger om de øvrige utlendingene — seks amerikanere, en australier, en spanjol og en colombianer.

En radioreporter på stedet sa at han så mange lik, blant dem flere barn og spedbarn.

— Flygeren sa vi ville være fremme om ti minutter, men det var sterk turbulens. Vi kjente et kraftig støt, og så var det flammer og ild rundt oss, sa Yuri Salas, som krøp ut av det brennende vraket og løp etter at han og en venn sparket et hull i skroget.

— Vi fjernet oss så fort vi kunne fordi noen sa at flyet kunne eksplodere, sa han.

En annen passasjer, Tomás Ruíz, fortalte at det så ut som det dårlige været var skyld i ulykken.

— Ti minutter før vi landet i Pucallpa, beveget flyet seg altfor mye på grunn av været, sa han.

<b>HÅP: </b>En kvinne spør etter en slektning etter flystyrten i Peru tirsdag. Minst 40 omkom, men mirakuløst overlevde 57 mennesker ulykken.<br/>FOTO: SCANPIX
<b>LETER I VRAKET:</b> Hjelpearbeidere lette onsdag gjennom vrakrestene av flyet som styrtet i Peru tirsdag.<br/>FOTO: SCANPIX