I tillegg til mange omkomne ble tolv personer alvorlig skadd da flammene spredte seg oppover i den fire etasjer høye bygningen i rekordfart.

Fabrikken har 150 ansatte, og om lag 100 av dem skal ha vært til stede da brannen startet.

Over 100 brannmenn deltok i slukningsarbeidet, og de brukte over tre timer på å få brannen under kontroll.

– Folk sier at brannmennene kom innen en halvtime, men de hadde ikke nok vann til å slukke brannen, sier Abdellatif Khaloul, som var vitne til brannen. Mange av arbeiderne skal ha vært innesperret i de øverste etasjene, og ifølge Khaloul ropte de om hjelp fra vinduene.

De fleste som omkom skal ha oppholdt seg i tredje etasje der kvinner satt og sydde. En 29-årig kvinne forteller til nyhetsbyrået AP hvordan hun overlevde ved å krabbe opp til taket, deretter hoppet hun ned på et hus som var under bygging ved siden av.

Brannmannskap gjennomsøkte lørdag kveld den rykende brannruinen, på jakt etter levningene til de omkomne. Tusenvis av mennesker samlet seg etter hvert rundt fabrikken.

Ifølge kilder i Casablancas rådhus spredte brannen seg raskt fordi det ble oppbevart kjemikalier i bygningen. Madrassene skal dessuten ha vært lett antennelige. Hva som startet brannen, er imidlertid ennå ikke kjent.

Fabrikkeieren og sønnen hans, som arbeidet som direktør, er tatt inn til politiavhør.