Den 52 år gamle mannen ble pågrepet i sørøst-London søndag. Etterforskerne fra Scotland Yard føler seg sikre på at mannen står bak minst 108 voldtekter og overfall i London, men antyder at det reelle tallet kan være nærmere 200.

Mannen er i første omgang siktet for fem voldtekter, seks overfall og elleve tyverier, skriver Aftenposten.no.

Scotland Yard har jaktet på den såkalte "nattevandreren" i 17 år. De tidligste voldtektene han knyttes til, fant sted i februar 1992.

Timelange overgrep

«Nattevandreren» var som oftest iført finlandshette og hadde en helt karakteristisk fremgangsmåte.

Overfallsmannen tok seg inn i ofrenes boliger mens de sov, og kappet telefonledninger, tuklet med sikringsskap og skrudd ut lyspærer. Deretter vekket den maskerte mannen ofrene og oppholdt seg sammen med dem i timevis.

Mange av ofrene ble voldtatt og mishandlet på det groveste. Det eldste av ofrene var 93 år gammel, mens det yngste var 68.

DNA-puslespill Pågripelsen kommer tre uker etter at Scotland Yard satte nye kreftert inn i den omfattende etterforskningen. DNA har vært et vesentlig våpen i saken.

I 2004 viste analyser av biologisk materiale fra åstedene at "Nattevandreren" hadde aner fra Windward-øyene i Karibia. Åtte etterforskere dro til øyene for å finne mer informasjon. I årenes løp er det tatt over 2.000 DNA-prøver blant 21.500 mistenkte i saken.

Etter pågripelsen ble også 52-åringen tvunget til å avgi DNA-prøve. Etterforskningen har involvert flere hundre politifolk, og har kostet minst 10 millioner pund ( ca. 100 millioner kroner).