De femti omfatter både terroristene som utførte angrepet, og personer på bakken som hjalp til med å forberede. Det opplyser en kilde som står etterforskningen nær til den amerikanske tv-stasjonen.

FBI-representanter sier til CNN at en gruppe på mellom 12 og 24 personer kan ha vært direkte innblandet i kapringen av de fire flyene som ble brukt i angrepene. Ytterligere opptil 50 personer skal ha hjulpet til med å iverksette terrorplanene.

Kjente ikke hverandre

Etterforskere mener også å vite navnene på de fire personene som satt bak spakene og styrte to fly inn i World Trade Center.

Så langt er det ikke klart hvorvidt samtlige kaprere kjente hverandre, men at de bare handlet etter å ha mottatt et avtalt signal.

Dersom kaprerne ikke kjente identiteten til hverandre, ville det heller ikke være fare for at de kunne avsløre hverandre dersom de hadde blitt pågrepet og avhør.

Kjøpte syv billetter

Flybilletter til syv personer, som mistenkes for å være kaprerne, ble kjøpt og betalt av ett kredittkort. Dette kortet skal ha tilhørt en medhjelper på bakken, og ikke en av kaprerne.

To av kaprerne skal angivelig ha kommet til USA via Nova Scotia i Canada, og krysset den amerikanske grensen ved å ta en ferje til Bar Harbor i Maine. Etterforskerne regner også med at brødrene Adnan Bukhari og Ameer Abbas Burkari var blant kaprerne, etter å ha funnet flysertifikat utstedt i deres navn. Politiet går nå ut i fra at brødrene døde under terrorangrepet.

MISTENKT: Ifølge FBI førte Mohammed Atta et av selvmordsflyene. Foto: AP