Flyet hadde et mannskap på tre og 47 passasjerer da det styrtet. Én person overlevde ulykken og er brakt til sykehus, opplyser Don Bornhorst, direktør for flyselskapet Comair.

Tilstanden til den overlevende er kritisk, ifølge nyhetsbyrået AP.

Comair-flyet gikk i bakken i en skog like etter at det tok av fra en flyplass i Lexington. Store redningsmannskaper ble umiddelbart sendt til ulykkesstedet.

– Det er rapporter om en brann som oppsto i sammenstøtet. Flyet gikk ned i kupert terreng, sier Kathleen Bergen, talskvinne for de amerikanske luftfartsmyndighetene LAA.

– Ikke terror

Det amerikanske direktoratet for transportsikkerhet sier det ikke finnes opplysninger som tyder på at flystyrten er «sikkerhetsrelatert», en formulering som ofte brukes om hendelser som har sammenheng med krigshandlinger eller terrorisme.

Comair er en del av flyselskapet Delta Air, og flyet som styrtet søndag var på vei til Atlanta i delstaten Georgia fra flyplassen Lexington Blue Grass. Flyet var av typen Bombardier Canadian Regional Jet (CRJ)-100, ifølge TV-stasjonen CNN.

Været var bra da ulykken skjedde, og søndag ettermiddag var det fortsatt ikke brakt på det rene hva som forårsaket flystyrten.

– Det var mørkt, men klart da ulykken skjedde, sier Laura Brown, talskvinne for LAA.

– I god stand

Don Bornhorst opplyser at flyet ble kjøpt nytt i 2001, og at siste tekniske overhaling fant sted så sent som lørdag.

Røde Kors opprettet et midlertidig mottak for de omkomne hvor pårørende kunne identifisere ofrene for ulykken. Flere ambulanser på vei mot ulykkesstedet skal ha blitt stanset, trolig fordi det ble klart at det var svært få overlevende.

Comair-styrten er den første alvorlige flyulykken i USA siden et American Airlines-fly styrtet i 2001, ti dager etter terrorangrepene 11. september. 260 mennesker omkom i denne ulykken.