Ifølge de amerikanskledede styrkene var de drepte medlemmer av Taliban. Lokale innbyggere sier imidlertid at flere sivilpersoner er blant de døde.

– Vi antar at over 50 Taliban-medlemmer er blitt drept i operasjonen, sier major Scott Lundy, som er talsmann for koalisjonsstyrkene.

Angrepet fant sted natt til mandag i provinsen Kandahar sør i Afghanistan.

– De begynte å bombe landsbyen vår ved midnatt og fortsatte til i morges, sier Attah Mohammad, en eldre mann fra landsbyen Azizi som fremholder at han har mistet 26 av sine slektninger i angrepet. Mange mennesker skal også være såret.

Det bombede området er nå sperret av, ifølge Mohammad som mandag morgen kjørte sårede slektninger til sykehus i byen Kandahar.

En journalist fra nyhetsbyrået AFP så at flere alvorlig sårede personer ankom sykehuset i sivile biler. Fem menn hadde skader som så ut til å skyldes at bygninger hadde rast sammen, mens en annen mann hadde alvorlige brannskader på hodet og i ansiktet.

Andre innbyggere sa at mange sårede er igjen i landsbyen fordi det ikke finnes biler som kan bringe dem til sykehuset i Kandahar. Landsbyen ligger om lag 35 kilometer fra provinshovedstaden.