— Dette er den største massakren i moderne tid, sier narkoselegen Khaled Ali.

Menneskene som er funnet, ser ut til å være likvidert tidligere i uken, ifølge TV-stasjonen Sky News. De skal ha blitt funnet i et provisorisk fengsel i nærheten av en forlatt militærbase, som tidligere huset noen av Muammar Gaddafis elitesoldater.

De drepte skal ha vært motstandere av Gaddafi som ble likvidert da regimet hans raknet. Ofrene skal ha blitt skutt og deretter påtent, og journalister talte lørdag omkring 50 utbrente skjeletter.

Sjokk

Lokalbefolkningen dekket over levningene etter at opprørsstyrker tok kontroll over basen i Salaheddin-distriktet denne uken.

— Dette ser ut som et massedrap, sier Sky News' reporter Stuart Ramsay, som sier han har talt likene i det utbrente lagerhuset sør i Tripoli.

Øyenvitner skal ha fortalt at 150 mennesker ble drept på dette stedet 23. og 24. august da opprørsstyrkene kjempet mot styrker lojale mot landets leder de siste 42 årene, Muammar Gaddafi.

— Jeg er sjokkert. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve et slikt åsted i Libya, sier legen Salim Rajub, som bor i nærheten av basen.

- Noen rømte

Legen antyder at de drepte kan ha vært ofre for en massakre sist tirsdag.

-23. august hørte vi skyting før ramadanfasten skulle avsluttes. Folk ropte om hjelp, men det var snikskyttere utenfor, og ingen kunne ta seg bort dit, sier han.

— Disse mennene ble drept med kalasjnikover og håndgranater før de ble brent, legger Rajub til.

Det er uklart om de drepte var sivile eller soldater, men en mann som skal ha overlevd hendelsen, forteller til Sky News at han klarte å rømme.

— Ti-elleve personer klarte å rømme. De forsøkte å drepe dem til og med da de rømte, sier han.

Ifølge lokalbefolkningen kan mange andre drepte ligge begravd i bygningskomplekset eller i nærliggende bygninger og lagerhus.