Det var tett tåke i området hvor ulykkene skjedde, og motorveien E22 ble stengt i begge retninger. Ifølge politiet var rundt 50 biler var innblandet i kjedekollisjonene, men på grunn av dårlig sikt var det vanskelig å gi et nøyaktig antall.

– Det er umulig å se mer enn rundt 25 meter i denne tåken, sa Charlie Nilsson, som er informasjonsansvarlig i politiet i Skåne.

Måtte skjæres løs

Ifølge Nilsson ble et tjuetall personer skadd i ulykken, men en del slapp unna med mindre skader. Tidlig mandag kveld hadde politiet hadde ikke fått meldinger om omkomne.

Ifølge redningstjenesten ble 15 personer ført til sykehus, mens flere andre skadde fikk behandling på stedet. Mange måtte skjæres løs fra bilene, og det var ventet at motorveien ville bli holdt sperret i flere timer.

De to ulykkesstedene ligger bare noen hundre meter unna hverandre. De skadde ble ført til universitetssykehusene i Lund og Malmö, ifølge SOS Alarm i Skåne.

– Fullstendig kaos

– Det er fullstendig kaos her. Her hvor jeg står ser jeg et 20-tall biler som har krasjet, og de har klippet taket av på fem av dem, forteller fotografen Kinga Lezanska som jobber for Kvällsposten, ifølge Expressen.

Redningsmannskap ble hentet inn fra fire redningstjenester i området, og ti ambulanser ble kjørt til plassen, skriver avisa Sydsvenskan. En del bilister lot bilene stå igjen og forlot ulykkesstedet til fots.

Ifølge Sveriges meteorologiske institutt skyldes tåken varme luftmasser som har bredt seg ut over de sørlige delene av landet. Smeltende snø har ført til høyere luftfuktighet, hvilket igjen har ført til