Tyske myndigheter regner med at minst 85 mennesker livet i den tragiske flyulykken, som skjedde like før midnatt over den sørtyske byen Überlingen.

På vei til ferie

— Alt i alt var det rundt 50 barn, blant dem åtte barn under 12 år, sier Stanislas Borovov til nyhetsbyrået Reuters.

En annen talsmann for flyplassen sa tidligere at det bare var åtte barn om bord fordi alle over 12 år etter russiske regler blir registrert som voksne.

Til sammen skal det ha vært 69 passasjer, og en besetning på 12 personer om bord i flyet.

Det russiske flyet var av typen Tupolev TU-154, og tilhørte flyselskapet Bashkirian Airlines. Flyet var på vei fra Moskva til Barcelona, da det kolliderte med et transportfly i 13.000 meters høyde ved 23.40-tiden.

Transportflyet var av typen 757, og var vei fra Bahrain til Brussel på oppdrag for selskapet DHX-DHL. Det var kun en pilot og en co-pilot om bord, og tyske myndigheter opplyste på en pressekonferanse tirsdag morgen at flyet ikke fraktet farlig gods.

Reagerte for sent

Det er ikke mistanke om det ligger en kriminell handling bak flykrasjet. Flygeren på det russiske Tupolev-flyet i flykollisjonen over Sør-Tyskland reagerte altfor sent på gjentatte advarsler, ifølge sveitsiske flygeledere.

Flygeledere hadde bedt det russiske flyet om å gå lavere, men fikk til å begynne med ikke svar fra det russiske flyet, opplyser Toni Maag fra det sveitsiske flygelederselskapet Skyguide til sveitsisk TV.

— Vi måtte gjenta beskjeden to eller tre ganger før de dukket, sier Maag.

Ingen drept på bakken

Vrakrester fra de to flyene er funnet i en omkrets på 35 kilometer. Til alt hell krevde flyulykken ingen liv på bakken, melder nettavisen til den tyske avisen Bild.

En tysk familie unnslapp døden så vidt, da vrakdeler fra Tupolev-flyet sneiet huset og landet i hagen, ti meter fra husveggen