Norske myndigheter bidrar med 5 millioner i pengestøtte til hjelpearbeid etter jordskjelvet i El Salvador.

— I første omgang har vi besluttet å stille 5 millioner kroner til disposisjon til hjelpearbeid som da skal drives i regi av FN, og vi vil selvfølgelig vurdere fortløpende ytterligere bidrag og tiltak til vi får kartlagt omfanget av denne katastrofen, sier utviklingsminister Anne Kristin Sydnes til NRK.

Mannskaper til området Sydnes regner med at norske hjelpemannskaper vil reise til El Salvador.

Et team fra Norske Redningshunder med personell og spesialtrente hunder har sagt seg villige til å reise nedover. Teamet deltok i hjelpearbeidet i Tyrkia etter jordskjelvet i 1999. — Vi har i alt 20-25 hunder som vi har stilt til disposisjon for UD hvis de ønsker det, sier leder Odd Kulø i Norske Redningshunder til NTB.

Leter etter nordmenn UD jobber nå med å oppnå kontakt med nordmennene. Det er ikke meldt om nordmenn blant de omkomne. Det er uklart hvor mange nordmenn som er i området.

Utenriksdepartementet har fått flere telefoner fra bekymrede personer som har pårørende i Mellom-Amerika. Søndag formiddag hadde ikke UD fått melding om at noen nordmenn har blitt tatt av skjelvet, men det har vært vanskelig å komme gjennom på telefon til El Salvador

NTB