Søndag ettermiddag ble nordmennene innkvartert på hotell i Bratislava der personell fra ambassaden bisto med hjelp.

– Ingen av passasjerene skal ha blitt skadd under evakueringen. Nordmennene er i god behold, sier pressetalsmann Odd Magne Ruud i Utenriksdepartementets til NTB.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er en person savnet etter båtbrannen. Det skal være en serbisk kvinne, sier en brannmann på stedet.

«Dramatisk»

– Det var ganske dramatisk, sa John Andersen på mobiltelefon til Fredriksstad Blad fra den brennende båten. Sammen med kona måtte han evakuere fartøyet mens røyken steg opp fra maskinen bak i fartøyet.

– Passasjerene ble naturligvis redde da det oppsto brann om bord. Til alt hell var innseilingen til Bratislava begynt da brannen ble oppdaget om bord på «Oltenita», opplyser daglig leder Leo Berbu i Kuoni Norge til NTB.

Passasjerene var på vei ut av båten for å ta en sightseeing i Bratislava. I stedet måtte de gå i livbåtene og komme seg til land.

Han sier evakueringen fra båten gikk rolig for seg, mens VG Nett framholder at det var dramatisk da passasjerene skulle forlate fartøyet.

– Min bror falt i vannet da han skulle hjelpe andre om bord i livbåtene, men både han og min svigerinne er nå trygt på land, sa Kari Jones til VG Nett.

Hjelp fra ambassaden

Leo Berbu beklager at ingen av passasjerene fikk med seg bagasjen, men ambassaden hjelper passasjerene med å skaffe seg det aller nødvendigste. Nye pass og andre dokumenter blir utstedt, slik at gruppen kan reise hjem fra Wien tirsdag. En del av de norske passasjerene var eldre mennesker.

– Vi skal gjøre alt vi kan for at passasjerene får det så behagelig som mulig etter dette plutselige avbruddet på turen, sier Berbu.

Elveturen begynte i Bucuresti i Romania lørdag 24. september i den tidligere diktatoren Nicolae Ceausescus gamle båt. Reisen skulle etter planen fortsette til Wien i Østerrike.