Musikk strømmet fra høyttalere, ballonger fylte luften og gjøglere underholdt menneskemengden under det som kan bli den største antikrigsmarkeringen i Italia på mange år. Arrangørene hevdet at rundt 450.000 mennesker hadde møtt opp for å delta, et anslag som ble bekreftet av nyhetsbyrået AFP.

-Vi er litt skremt av størrelsen på demonstrasjonen, sier Salvatore Canavo, som er en av arrangørene av marsjen.

Lokale innbyggere og politikere frykter at protestene skal føre med seg opptøyer og hærverk, som under demonstrasjonene mot G8-møtet i Genova i fjor. Her ble en demonstrant drept og flere hundre skadd da voldelige grupper blant demonstrantene støtte sammen med politiet.

I Firenze holdt imidlertid politiet en lav profil ved starten av protesten. Av 7.000 utkommanderte politifolk ble det store flertallet holdt i beredskap i god avstand fra selve marsjen.

Demonstrasjonen er en del av det første Europeiske sosiale forum, et fem dager langt arrangement som har samlet globaliseringskritiske ungdommer fra mange europeiske land. Rundt 50.000 har deltatt, noe som er det dobbelte av arrangørenes opprinnelige anslag.

(NTB)